12.8 C
Ivano-Frankivsk
Неділя, 8 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

ІФНМУ відновлює виплату зарплати мобілізованим науково-педагогічним працівникам

Івано-Франківський національний медичний університет відновлює виплату середньомісячного заробітку науково-педагогічним працівникам, які проходять службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військову службу за призовом осіб з числа резервістів, повідомляють на сайті ІФНМУ.

Відповідний наказ N1076-д 14 вересня підписав в.о. ректора Микола Островський, відповідно до частини 2 статті 57 Закону України «Про освіту», керуючись статею 9 КЗпП України, враховуючи лист Міністерства економіки від 21.08.2022 N4711-06/60669-03.

З 19.07.2022 набрав чинності ЗУ Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин від 01.07.2022 р. № 2352. Відповідно до закону, за мобілізованими зберігається лише місце роботи та їхня посада. Скасовується обов’язок роботодавця нараховувати заробітну плату.

Втім, у МОН пояснили, що частиною другою статті 57 Закону України «Про освіту» за педагогічними та науково-педагогічними працівниками на період проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період зберігається попередній середній заробіток.

На сьогодні будь-яких змін до Закону України «Про освіту» щодо припинення збереження попереднього середнього заробітку працівникам, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації або військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, не внесено.

“Таким чином, частина друга статті 57 Закону України «Про освіту» щодо збереження за педагогічними чи науково-педагогічними працівниками попереднього середнього заробітку на період проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, чинна і має
реалізовуватися в повному обсязі”, – йдеться в повідомленні.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд