11.4 C
Ivano-Frankivsk
Неділя, 8 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

На Прикарпаття відбулась робоча зустріч керівників протитуберкульозних закладів України

На Прикарпатті розпочалась робоча зустріч на тему: «Національна відповідь на туберкульоз в викликів, пов’язаних із збройною агресією з боку росії».

Пише Голос-Інфо, посилаючись на Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб

З вітальним словом виступив заступник Міністра охорони здоров’я України, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін. А також лідери в системі охорони здоров’я.
Зокрема, – головний державний санітарний лікар області, генеральний директор ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» Руслан Савчук.
«Посилення боротьби з поширенням туберкульозу перебуває на порядку денному Міністерства охорони здоровʼя України. Робоча зустріч з керівниками протитуберкульозних закладів України є прикладом цього. Адже ми напрацьовуємо план дій на найближчі періоди. При цьому, люди мають пам’ятати про важливість особистої відповідальності. Зокрема, щодо проходження планових обстежень. Слід зазначити, що в рамках виїзних акцій «День здоров’я», які відбуваються по всій області, ми активно співпрацюємо з Івано-Франківським обласним фтизіопульмонологічним центром. Фахівці закладу проводять обстеження прикарпатців та надають кваліфіковані консультації», – наголосив Руслан Савчук.
Учасники зустрічі опрацюють такі питання:

  1. Стратегічне планування діяльності в рамках реалізації державних стратегій з подолання туберкульозу та гранту Глобального фонду для боротьби зі СНІД, туберкульозом та малярією.
  2. Напрацювання плану кризових дій при наданні медичної допомоги людям, які стикнулися з проблемою туберкульозу, під час стримування збройної агресії російської федерації та в умовах військовий дій.
  3. Посилення спроможності фтизіатричних медичних центрів в сформованій госпітальній мережі – складні комунікацїї, перспективи, вузькі місця.
  4. Обговорення поточного стану реалізації розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.11.2019 року № 1414-р «Про схвалення Державної стратегії розвитку системи протитуберкульозної медичної допомоги».
  5. Верифікація діяльності щодо протидії ТБ на регіональному рівні.
  6. Планування заходів національної ТБ програми для нівелювання негативних наслідків, пов’язаних із агресією з боку росії: вдалі практики, робота з ВПО, особливості функціонування системи в умовах гуманітарної кризи, залучення донорських ресурсів, визначення обсягів технічної підтримки для регіональних ТБ служб.
  7. Наскрізний багатосектральний підхід до подолання туберкульозу.
  8. Посилення співпраці та побудова міцних партнерських стосунків з ЦКПХ.
    Захід має на меті напрацювати ідеї для наступного етапу розвитку протитуберкульозної допомоги із впровадженням сімейно-орієнтованих підходів, застосуванням багатосекторального підходу та визначення пріоритетних заходів для подолання туберкульозу в середньостроковій перспективі.
    Зазначимо, що найближчий спільний план – досягнення цілей державної стратегії протидії туберкульозу до 2030 року. Це – зниження захворюваності на туберкульоз на 80%, зниження смертності від туберкульозу на 90%, підвищення ефективності лікування від усіх форм туберкульозу на понад 90%.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд