13.7 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

У Франківську на трьох ліцеях намалювали мурали з портретами та малюнками школярів. ФОТО

На фасадах ліцеїв №17, 19 та імені ліцею В. Чорновола з’явились мурали з малюнками та автопортретами дітей, які навчаються у цих закладах.

Про це інформує кореспондентка Ратуші.

За словами помічниці керівниці проєкту з організаційних питань Інни Базюк, кожен мурал має свою ідею і свій потужний меседж суспільству.

«Ми робили це для цього, аби діти могли у відповідний час розказати, куди можна звернутись, допомогти та порадити», – зауважує Базюк.

Передувало створенню муралів тренінги, на яких дітям розповідали, як розпізнати та запобігти насильству, а також руйнували гендерні стереотипи.

Учениця 10 класу ліцею №19 Катерина Мусля розповідає, що без сумнівів погодилась пройти тренінг із запобігання насильства.

«Ця тема – дуже цікава, адже потрібно говорити про це, бо багато людей закриваються у собі і не вміють розповідати про свої проблеми», – додає ліцеїстка.

Кожен мурал має свою назву. У них закладені певні задуми та сенси.

19 ліцей «Говори зі мною»

Діалог є однією з форм запобігання насиллю. На муралі використано багато шрифтові елементів, а також зображення підлітків. Не мовчати – не означає говорити, тому закликаємо до розмови (діалогу). Попри багато розмов у підлітків існує брак спілкування.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд