13.8 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Людмила Сірко провела нараду із керівниками структурних підрозділів ОВА, обласних департаментів, служб та управлінь

У ході наради підсумовано роботу за попередній місяць та окреслено напрямки на найближчий період.

Пише Голос-Інфо, посилаючись на Івано-Франківську обласну державну адміністрацію

Розпочинаючи нараду, заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко розповіла про заплановане проведення форуму щодо покращення надання соціальних послуг за підтримки міжнародної організації ПРООН, висловивши переконання, що соціальна робота має величезну цінність, адже покликана захищати та допомагати тим, хто цього найбільше потребує. Та важливо, аби ці послуги надавалися якісно, кваліфіковано, а питання, з якими звертаються жителі Прикарпаття, внутрішньо переміщені люди, якнайшвидше вирішувалися.
«Ми зацікавлені в участі представників міжнародних, гуманітарних організацій, фахівців прикарпатських соціальних закладів та територіальних громад у цьому конгресі, – додала заступниця голови ОДА. – Важливими є питання, які стосуються реалізації державних та місцевих соціальних програм, практичні рекомендації щодо покращення соціальних робіт, приклади нових кращих практик».
Йшлося про роботу реабілітаційних центрів, можливості їх розвитку на Прикарпатті та загалом реформування закладів охорони здоров’я.
Мовилося й про урядові соціальні програми підтримки ВПО, соціальні виплати з державного, місцевих бюджетів для переселенців, підготовку соціальних, медичних закладів до роботи в осінньо-зимовий період, забезпечення їх необхідними опалювальними генераторами, перерахунок пенсій, житлових субсидій Пенсійним фондом України, оцифрування трудових книжок, електронізації пенсійних справ та загалом цифровізації соціальних послуг.
Також обговорили реалізацію державних та місцевих програм щодо соціальної підтримки військовослужбовців, учасників АТО, сімей постраждалих, загиблих у бойових діях, зниклих безвісти та впровадження проєкту «Турбота про родину Героя», у рамках якого дітки з мамами оздоровлюються, відпочивають у готельно-відпочинкових комплексах.
Важливо, що реалізовується Всеукраїнська програма ментального здоров’я Ти як?, зокрема, акція «Маленькі серця».
Значну увагу на нараді було приділено напрямкам роботи служби у справах дітей ОДА щодо створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, їх матеріально-технічному забезпеченню, захисту житлових і майнових прав дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування.
На завершення наради Людмила Сірко дала відповідні доручення керівникам структурних підрозділів ОДА, обласних департаментів, служб та управлінь щодо вирішення проблемних питань, які обговорювалися на нараді та подякувала їм за плідну співпрацю і відданість справі.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд