12.4 C
Ivano-Frankivsk
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

У міській дитячій лікарні Франківська відкрили реабілітаційне відділення

Оновлене відділення реабілітації та відновного лікування відкрили у Міській дитячій клінічній лікарні. Відтепер тут зможуть отримувати ефективне лікування маленькі пацієнти із порушеннями нервової системи та опорно-рухового апарату.

«У нас є лікарі-реабілітологи, які приймають дитину, оглядають її і дають рекомендації, що їй потрібно проводити. У нас є 4 масажисти, які роблять діткам масажі, проводять лікувальну фізкультуру і різні ергонавчання цим діткам, які цього потребують. В нас басейн на першому поверсі, спортзал на другому, і це буде такий комплекс реабілітаційних заходів», – розповідає завідувачка відділення реабілітації та відновного лікування Ірина Мига.

У міській дитячій лікарні Франківська відкрили реабілітаційне відділення 1

Нові кабінети, досвідчені й грамотні масажисти, лікарі-ортопеди та реабілітологи. Відкриття такого відділення в Івано-Франківську – вимога часу. Після кількох років пандемії ковіду, початку повномасштабної війни, і як результат – навчання онлайн, діти, а особливо школярі, частіше потребують допомоги фахівців. 
«Як ортопед я мушу визначити, що треба дитинці, який реабілітаційний комплекс. Дуже поширені, в більшості в дітей шкільного віку. Особливо початкова школа, отам багато ортопедичних захворювань, всяких сколіозів, порушень постави, деформація коштом важків рюкзаків, і тепер останні кілька років. Відколи пандемія, війна, навчання онлайн. Сидять за партами, вдома за комп’ютерами, як хочуть, звідси й проблеми», – каже лікар ортопед-травматолог Міської дитячої клінічної лікарні Володимир Твардовський.

За день у відділенні можуть комплексно пройти обстеження або ж процедури лікування та реабілітації до пів сотні діток віком від кількох днів і до 18 років. Відділення реабілітації – це не лише кабінети лікарів, а цілий комплекс реабілітаційних об’єктів. Це і плавальний басейн, і спортивна зала для дітей. Усе це міська дитяча лікарня змогла реалізувати завдяки проекту ЄС «Україна-Румунія» .

У міській дитячій лікарні Франківська відкрили реабілітаційне відділення 2

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд