11.1 C
Ivano-Frankivsk
Субота, 19 Жовтня, 2024

Реклама

spot_img

В Івано-Франківську відбулася зустріч з представниками Міжнародного республіканського інституту (США)

Зустріч мера Руслана Марцінківа з директором Майклом Дракменом, програмним директором Тімоті Стоутзенбергером та старшим керівником програм МРІ Олександром Примостком.

Про це Голос-Інфо дізнається від Руслана Марцінківа.

“Нещодавно у місті ми створили «Дім воїна». Бо у нас 11 тисяч людей в лавах захисників. І тому дуже важливо не чекати закінчення війни, а паралельно допомагати їм з поверненням у цивільне життя, допомагати їхнім родинам зараз. Також в цьому плані нам цікаво перейняти досвід, як надається психологічна допомога військовим.

Гостей зацікавила наша ініціатива та у майбутньому сподіваємось на співпрацю в цьому напрямі. Створений «Дім воїна» може бути сильною платформою, щоб реалізовувати у співпраці різні проєкти. До прикладу проводити тренінги наших працівників місцевого самоврядування, як спілкуватися з родинами військових. Як допомагати родинам, чоловіки з яких вважаються зниклими безвісти на фронті.

Окрім цього, говорили про підприємництво, яке зараз в більшості має жіноче обличчя, оскільки багато чоловіків воюють. Для того, щоб люди, які виїхали, поверталися назад в Україну, треба створити відповідні умови, аби вони приїжджали і мали роботу.

Представники МРІ цікавилися, як налагоджена співпраця та допомога для ВПО. Також зараз відкрите питання проведення перекваліфікації людей. Наше завдання — заохотити їх реалізовувати себе тут допоки не завершиться війна і вони зможуть повернутися у свої домівки. А ще нам треба заохотити бізнес брати на роботу ветеранів війни і важливо створювати для цього умови.

На завершення гості також відмітити унікальність нашого міста”, — йдеться в дописі.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,100ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд