11.9 C
Ivano-Frankivsk
П’ятниця, 18 Жовтня, 2024

Реклама

spot_img

На колегії департаменту охорони здоровʼя план розвитку галузі. Серед пріоритетів запуск хірургічного корпусу ОКЛ (фото)

Керівники медичних закладів області та спеціалісти департаменту проаналізували діяльність галузі охорони здоров’я Франківщини за І півріччя 2023 року. Йшлося про перспективи та плани, окреслили головні завдання на наступне півріччя.

Також обговорили та проаналізували результати виконання пріоритетного проєкту МОЗ України «Охорона психічного здоров’я у структурі медичної допомоги в Івано-Франківській області», всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Зосередили увагу і на діяльності служби медико-соціальної експертизи за 6 місяців 2023 року, йшлося про стан підготовки закладів охорони здоров’я області до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 рр., пишуть Версії з посиланням на пресслужбу ІФНМУ.

Про плідну і ефективну співпрацю Івано-Франківського національного медичного університету із медичними закладами Прикарпаття говорив керівник Університету Микола Островський:

«Трудовий колектив університету під моїм керівництвом буде наполегливо працювати для покращення ситуації з надання медичної допомоги і виведення її на ще вищі якісні показники. Університет має близько 70 угод про співпрацю з лікувально-профілактичними закладами області і міста. Вони мають реально запрацювати на благо мешканців Прикарпаття, особливо в плані допомоги постраждалим від військової агресії росії».

Також керівник університету наголосив на нових викликах сьогодення. Говорив про темпи зростання захворюваності на туберкульоз, онкопатології, інсульти, імунопрофілактику, ментальне здоровʼя.

Микола Островський детальніше зупинився на планах і перспективах, які обговорював із Міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком. А це – розбудова системи реабілітаційної допомоги та відновлення робіт із введення в експлуатацію хірургічного корпусу, який є на балансі Університету.
«Ми працюємо над тим, щоб наявний басейн на базі спортивного комплексу Університету був адаптований та максимально задіяний для потреб реабілітації наших захисників. Також оживає Хірургічний корпус. Це більше 13 000 квадратних метрів, які повинні в партнерстві з обласною клінічною лікарнею служити людям як в плані надання високоспеціалізованої хірургічної допомоги, так і в плані навчання майбутніх лікарів», – наголосив Микола Островський.

Він підкреслив, що цей проєкт стане прикладом успішної співпраці і партнерства Університету та практичної медицини не тільки на Прикарпатті, але й в Україні.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,100ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд