13.7 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

У калуському шелтері, де колись був дитячий садок “Теремок”, зараз проживає 46 переселенців (ФОТО)

Шелтер “Теремок” у Калуші відкрили 4 квітня 2023 року на базі колишнього дитячого садка. Зараз у 17-х кімнатах проживає 46 внутрішньопереміщених осіб.

Журналісти “Галки” оглянули новий прихисток для переселенців під час робочої поїздки на Калущину членів міжфракційного депутатського об’єднання з питань внутрішньопереміщених осіб.

Місце компактного проживання складається з триповерхового та одноповерхового корпусів. Є великий спортивний зал та дитяча гірка на подвір’ї.

Зокрема, мешканки Марія та Надія родом з Бахмута. Приїхали на Прикарпаття ще у травні 2022 року. Весь цей час переселенцям допомагали волонтери, з допомогою яких, вже у травні 2023 року вони перебралися у Калуш.

У переселенки Марії шестеро неповнолітніх дітей з якими вона проживає в окремій кімнаті. Наймолодшій дитині чотири роки, а найстаршій десять. Діти відвідують школу та дитячий садок у місті, а також займаються фізкультурою та граються м’ячами у спортзалі.

Марія розповідає, що шукала роботу та деякий час вже працювала, проте зараз безробітна.

Ще одна мешканка шелтера – Оксана – з міста Світлодарськ, Донецької області. На Прикарпатті проживає з двома дітьми ще з весни 2022 року. У МКП “Теремок” перебралася та живе вже четвертий місяць.

“Нам подобається тут, але хотілося б додому вже. Донька ти син навчаються онлайн. Поки плануємо залишатися тут, оскільки домівка зруйнована”, – розповідає переселенка Оксана.

За словами координаторки проєкту благодійного фонду “Move Ukraine” Мар’яни Думенко, міська рада хотіла зняти навантаження з дитячих садочків на Калущині, де проживали переселенці, аби відновити їх звичну роботу. Тому фонд спільно з міською владою ініціював проєкти по створенні шелтерів.

“У місті Калуші ми вже ініціювали три проєкти по реконструкції прихистків. Це другий такий. Ми час від часу сюди навідуємося і цікавимося потребами внутрішньопереміщених осіб”, – розповіла Мар’яна Думенко.

Як раніше писала “Галка”, також ще один шелтер у селі Боднарів відкрили 1 серпня 2023 року, де у 8-ми кімнатах проживає 23 людей, серед яких двоє малих дітей і троє підлітків. Деяка частина мешканців пенсіонери.

ТЕГИ:

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд