13.7 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Карпатські перевали: у Ворохті пройшли всеукраїнські змагання з лижоролерів

З 11 по 13 серпня у чарівному куточку Карпат проходили неймовірні всеукраїнські змагання з лижоролерів “Карпатські перевали” та чемпіонат України серед майстрів, пишуть Версії.

Відео дня
Змагання на Прикарпатті
Три дні захоплюючих змагань проходили на відкритих ділянках мальовничого Ворохтянського регіону.

11 серпня спортсмени стартували о 10 годині ранку на виїзді з Ворохти у напрямку Верховини. Перший день змагань розпочинався з дистанції 10 км класичним стилем. Фініш на Кривопільському перевалі. 12 серпня були юнацькі спринти та доросла естафета вільним стилем. У фінальний день змагань, 13 серпня, спортсмени стартували о 10 годині ранку на дистанцію 10 км вільним стилем в селі Кривопілля.

«Це не тільки великий спортивний захід, а й велика подія для усіх любителів природи, активного відпочинку та емоційних вражень», – відмічають організатори.

Що таке лижоролери?
Лижоролери – це лижі на роликах, які призначені для тренування спортсменів-лижників у літній період.

Перші подібні спортивні снаряди були сконструйовані в 1930-х роках в Італії, а потім отримали поширення в Північній Європі. Їх основних призначенням, за задумом конструкторів, було використання в якості снаряда в процесі тренувань професійних лижників в умовах відсутності снігу, наприклад, в літній період. Заняття на лижоролерах досить правдоподібно імітували основні рухи, що здійснюються лижниками, а тому не дозволяли спортсменам з міжсезоння втратити важливі навички і втратити форму.

В ході пересування спортсмени здатні розвивати значну швидкість, що досягає 50 кілометрів на годину

Самостійний статус лижоролерів
У 1988 році в Голландії був проведений перший Чемпіонат Європи з цього виду спорту, а в 1992 році Міжнародна федерація лижного спорту включила катання на лижоролерах в офіційний перелік лижних видів спорту.

Вже через рік, у 1993 році, Голландія знову приймала великі змагання з гонок на лижоролерах: цього разу вони мали статус всесвітніх.

У 2000 році в цій же країні пройшов перший чемпіонат світу з цього виду спорту, і з тих пір він проводиться на регулярній основі – один раз на два роки.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд