11.8 C
Ivano-Frankivsk
Четвер, 19 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

У Івано-Франківську відкрили анотаційну дошку полеглому бійцю Сергію Батюку

Сергій Батюк, захисник, доброволець військової частини А7030 ЗСУ. Героїчно загинув в районі міста Гуляйполе Запорізької області. Відрізнявся активною громадянською позицією.

3 перших днів повномасштабного нападу росії добровольцем записався в лави Збройних Сил України. 25 лютого 2022 року склав присягу на вірність Батьківщині.

Про це на Facebook-сторінці написав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, інформують “Вікна”.

«Не бійся ворогів — у найгіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів – у найгіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих — вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існує на землі зрада і вбивство».

Це слова Бруно Ясенського — поета та письменника, якого любив читати і цитувати Герой Сергій Батюк. Вчора було відкрито анотаційну дошку загиблому захиснику Сергію Батюку. Пам’ятний знак освятили на фасаді Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (вул. Карпатська, 15).

«Ми в першу чергу від 102 бригади хочемо висловити співчуття родині загиблого: батькам, дружині, діткам. Дуже важко сьогодні спостерігати за тим, як його діти, на жаль, дивляться вгору за батьком при відкриття анотаційної дошки, а не перебувають з ним поруч. Це жорстокі реалії, від яких ми відійти, на жаль, не можемо. Війна і перемога здобувається завдяки таким жертвам. Сергій був дуже світлою людиною. Не вмів відмовляти. Був дуже людяним. Ціною власного життя він забезпечував зв’язок між підрозділами», — розповів заступник начальника штабу 102 бригади з мобілізаційної роботи Микола Гуцуляк.

Загинув Сергій Батюк після виконання одного з таких завдань на лінії вогню в День Конституції України 28 червня 2022 року з двома побратимами Ігорем і Максимом. За проявлені доблесть, мужність і відвагу, за вагомий вклад у боротьбу з російським агресором у російсько-українській війні Батюк Сергій Володимирович нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних сил України “Сталевий хрест”, відзнакою Президента України — медаллю «Захиснику Вітчизни», медаллю “За заслугами перед Прикарпаттям”, відзнакою “За честь і звитягу.

“Від імені Франківської громади хочу низько вклонитися рідним за вашого сина, чоловіка, батька, Героя. Найбільше, що ми можемо зараз робити — це творити молитву за наших захисників і пам’ятати. Вшановувати у відкриттях анотаційних дошок, встановлення Алеї Героїв. Буде Пантеон Героїв в селі Чукалівка. Ми докладемо максимум зусиль, аби зберегти пам’ять і далі допомагати нашим Героям, їхнім рідним, — йдеться в повідомленні.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд