12.4 C
Ivano-Frankivsk
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

На Прикарпатті під час дискусійної платформи обсудили інформаційну безпеку в умовах воєнного стану

Як забезпечити захист громадян та інформаційну безпеку в умовах воєнного стану – про це та інше говорили під час дискусійної платформи, яку організувала регіональне відділення Асоціації міст України неподалік Івано-Франківська. Тут зібралися міські голови громад, народні депутати, правоохоронці та уповноважені представники у справах людини.

Про це Голос-Інфо дізнається від Руслана Марцінківа.

Сьогодні відбулась зустріч міських голов громад, з народними депутатами, з уповноваженими у справах людини. Тому що дуже багато питань по полонених, дуже багато питань по захисту людей з інвалідністю тощо. Важливо, які останні тенденції щодо інформаційної гігієни і рекомендації служби безпеки і правоохоронних органів та наших органів місцевого самоврядування.

Дотримання прав людини у сфері освіти чи працевлаштуванні – це ті виклики, які на нас чекають в найближчому майбутньому. Зокрема удосконалення потребує захист прав наших захисників.

«Чи готові ми дотримуватися захисту прав хлопців та дівчат, які повернуться з війни. Остання соціологія, яку провело Міністерство ветеранів показала всі роботодавці сказали, що вони підтримують ветеранів. А от коли їх спитали, чи готові вони взяти на роботу ветеранів, то лише трохи більше 15% погодилися. Тобто це і є недотриманням прав людини і це теж треба включати в стратегію» – зазначила народна депутатка Оксана Савчук.
Також під час дискусій обговорили внесення змін до стратегій територіальних громад та регіонального відділення АМУ в умовах відновлення територій.
«Ніхто сьогодні не знає правильної формули щодо забезпечення ефективного функціонування місцевого самоврядування під час війни. Тому муніципалітетам Прикарпаття доводиться приймати нові оперативні рішення, які дозволяють не лише забезпечувати військових на шляху до перемоги, підтримувати сім’ї героїв, а й вирішувати усі питання життєдіяльності громади, надаючи необхідні послуги її жителям. І це завдання є основним викликом для керівників територіальних громад», – резюмував виконавчий директор Івано-Франківського РВ АМУ Юрій Стефанчук.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд