12.4 C
Ivano-Frankivsk
Четвер, 19 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

В Івано-Франківську стартував освітній курс для дітей “Першокласники незалежності”

Сьогодні, 1 серпня 2023, року у Центрі освітніх інновацій в Івано-Франківську стартував освітній курс “Першокласники незалежності”.

До 24 серпня дві групи дітей пройдуть навчання за авторським експрес-курсом “Буквик”. 14 занять вони вивчатимуть літери української абетки.

Після апробації програми такий курс підготовки до школи запровадять на постійній основі, розповіла Суспільному співавторка курсу Іванна Бабала, передає Фіртка.

З її слів, над розробкою методики впродовж півтора року вона працювала разом з двома педагогинями Лесею Павлюк та Ольгою Луцик.

“Коли почалася повномасштабна війна, ми зрозуміли, що за нами — майбутнє. Коли не було світла, ми все одно працювали, збиралися. Робили це з надією на те, що буде момент і ми зможемо втілити, реалізувати ідею в життя.

Ми застосовуємо кінезіологію, ейдотехніку, різні форми та методи роботи з дітками. Їм цікаво, весело і в ігровій формі вони засвоюють вивчення літер”, — розповідає Іванна Бабала.

На перше заняття до Центру освітніх інновацій прийшли 22 дитини, каже директорка закладу Марія Починок. З її слів, навчання за курсом “Буквик” — безкоштовне, а вчителі працюють на волонтерських засадах.

“Програма тільки створена, ми апробовуємо її. Подивимося, які недоліки та переваги, затвердимо і надалі будемо практикувати такі курси постійно. 24 серпня всі побачать перших “першокласників незалежності”.

Вони не тільки вивчать всі літери та зрозуміють, що таке школа, а зможуть презентувати свої знання та вміння, які здобудуть на цьому проєкті”, — каже Марія Починок.

На першому занятті діти знайомилися та проходили тестування, розповіла Іванна Бабала. З її слів, рівень знань у всіх різний. Є діти, які не знають половини абетки, тож з учасників курсу сформують дві групи.

Мама трьох дітей Ілона Каюк привела на навчання середню доньку Анну.

“Ми прийшли, щоб психологічно підготувати дитину до школи та прищепити їй, як би це банально не звучало, любов до навчального закладу. Щоб їй було цікаво, щоб вона хотіла та очікувала з нетерпінням на початок навчального року”, — розповідає Ілона Каюк.

“Я хочу йти до школи, стати розумною. Хочу навчитися рахувати та читати, тому що я це дуже люблю”, — додає донька Ілони Аня Каюк.

Після завершення курсу, каже Марія Починок, у Центрі освітніх інновацій з 15 вересня стартують проєкти для учнів 1-4 класів “Юні дослідники” та “Пізнаємо рідний край”.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд