13.7 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

У Галичі відбувся семінар з кібербезпеки

Протидія дезінформації, незаконному контенту в інформаційному просторі та боротьба з негативними явищами в Інтернеті є викликом сьогодення, який постав перед органами місцевого самоврядування.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Івано-Франківське регіональне відділення Асоціації міст України


31 липня в місті Галичі відбувся тренінг для представників територіальних громад Івано-Франківського району з питань протидії кіберзлочинам.


Захід відкрила Olha Bonikovska, регіональна консультантка ІФ РВ АМУ в Івано-Франківському районі, яка працює в проєкті “Муніципалітети на шляху до ЄС”. Вона наголосила, що налагодження співробітництва між інституціями сприятиме зменшенню кількості злочинів з використанням інформаційних технологій на рівні муніципалітетів.


Назар Клюфінський – старший інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області, ознайомив присутніх з основними вимогами інформаційної гігієни та безпеки в кіберпросторі і соціальних мережах. Учасники тренінгу на реальних прикладах розглянули та обговорили схеми онлайн-шахрайства в мережі Інтернет та механізми їх уникнення.


Основним гаслом заходу стали слова: «Обізнаний – значить захищений!».


Нагадуємо, що з метою захисту даних територіальних громад 5 червня 2023 року Меморандуму про співпрацю між Асоціація міст України та Департаментом Кіберполіція Національна поліція України, в рамках якого передбачено проведення спільних правопросвітницьких та інформаційних заходів, впровадження програмних засобів для захисту веб-ресурсів, а також використання матеріалів та узагальнень практичного досвіду у боротьбі з кіберзлочинністю.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд