13.8 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

У Франківську безкоштовно навчають пенсіонерів цифровій грамотності (ФОТО)

В Івано-Франківську у волонтерському Гончаренко центрі стартував безкоштовний курс із цифрової грамотності для пенсіонерів. Під час занять пенсіонери опановують користування соціальними мережами та пошуковими системами, навчаються основ інтернет-безпеки та орієнтуванню в інформаційному просторі.

Про це пише “Галка” з посиланням Гончаренко Центр Івано-Франківськ. education and culture.

Щоб допомогти пенсіонерам розібратися зі складними питаннями та опанувати основи цифрової грамотності, волонтери у Франківську розробили окремий практичний курс. Під час занять учасники на своїх смартфонах навчаються вести акаунти в соцмережах, працювати з електронною поштою, знаходити інформацію в інтернеті. Також відвідувачі засвоюють правила безпечної поведінки та медіагігієни у мережі.

За словами ведучої курсу Ірини Ланкіної володіння технологіями допомагає адаптуватися до вимог сучасного суспільства. «Без телефону, без інтернету, соцмереж – зараз нікуди. Неможливо отримати інформацію, дізнатися актуальні новини, знайти друзів та однодумців. Тому ми створили цей курс. Він допомагає людям бути незалежними, почуватися захищеними та інтегрованими у сучасний інформаційний простір», – зазначила викладачка.

Ідея виникла, як відповідь на труднощі у користуванні соцмережами, на які поскаржились відвідувачки центру.

«До нас приходить багато пенсіонерів. Приводять онуків на заняття, відвідують групу «Здоров’я та довголіття», допомагають, як волонтерки. Я завжди пропоную долучитися в Телеграмі та слідкувати за новинами. Але дуже часто чую від прекрасних пані, що вони не знають, як це зробити. Тому нам не довелося нічого вигадувати. До нас прийшов запит і ми відреагували. Адже наш принцип, якщо вмієш щось робити – поділись знаннями з іншими», – розповіла директорка Гончаренко центру в Івано-Франківську, Оксана Кузьменко.

Учасники навчання відзначають результативність занять.

«Курс цілком практичний, що дуже важливо. Ми вчимося й користуватися Фейсбуком, і Телеграмом, і шукати в Гуглі все, що потрібно. Дуже подобається, що наша викладачка доступно пояснює, інформація подається системно. Проходять заняття два рази на тиждень, а вдома ми закріплюємо навички. Це чудовий курс! Він допомагає нам бути на одній хвилі зі світом!» – наголосила одна з учасниць 77-річна Ніна Антонівна Водолажченко.

Записатися на курс можна за адресою Гончаренко центр, вул. Шашкевича 1/1 або за посиланням на сайті Гончаренко центру.

ТЕГИ:

Гончаренко центр

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд