12.4 C
Ivano-Frankivsk
П’ятниця, 20 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

На Прикарпатті проходить Міжвідомча нарада щодо створення і функціонування індустріальних парків в області

У широкому колі за участю представників найвищого законодавчого та представницького органу влади, наших законотворців – народних депутатів України, представників громад та бізнесу обговорили проблемні питання та

розробили пропозиції щодо вдосконалення нормативно-правової бази.


Про це Голос-Інфо дізнається від Голови Івано-Франківської ОВА


Івано-Франківська область – тилова і в умовах широкомасштабної військової агресії рф стала прихистком для бізнесу. Ми активно долучились до Державної програми релокації бізнесу, в рамках якої за рік було переміщено 80 виробничих підприємств.


Це – офіційні цифри, чимало підприємств самостійно переміщувались на територію області. І тут ми вже можемо говорити про сотні.


Сьогодні наше завдання – вжити належних заходів задля стабілізації роботи бізнесу і налагодження нових партнерських зв’язків. І один з важливих кроків – саме розвиток мережі індустріальних парків, що є ефективним інструментом впливу на соціально-економічний розвиток регіону й на підвищення конкурентоспроможності територіальних громад, де вони розміщені.


Довідково. Індустріальний парк – облаштована відповідною інфраструктурою територія, у межах якої учасники можуть здійснювати господарську діяльність у сфері переробної промисловості, а також науково-технічну діяльність, діяльність у сфері інформації і електронних комунікацій.

Відповідно до чинного законодавства для ініціаторів та резидентів індустріальних парків запроваджено низку важливих стимулів, а саме:

– звільнення від сплати податку на прибуток на 10 років;

– звільнення від ввізного ПДВ та митного збору на нове обладнання ;

– компенсацію витрат на приєднання до інженерно-транспортних мереж;

– пільги на податок на землю й нерухомість;

– повну або часткову компенсацію процентної ставки за кредитами на комунікації та обладнання.

На сьогодні до Реєстру індустріальних (промислових) парків України з нашої області включено два: «Долина» та «Kalush Industrial HUB». Ще чотири – на етапі розгляду.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд