13.7 C
Ivano-Frankivsk
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Реклама

spot_img

Франківська волонтерка розповіла, як за менш ніж 20 грн зробити сухі душі для військових

В спекотню літню погоду наші захисники особливо потребують сухих душів, щоб овіжитися після важких боїв. Втім, готові “душі” коштують чимало, тож волонтери придумали, як робити саморобні за доступну ціну.
Франківська волонтерка Tetyana Kavka можна сказати першопроходець в Івано-Франківськ) у з виготовлення саморобних сухих душів. Тож вирішила поділитися з усіма охочими долучитися до цієї справи, щоб наші воїни були чистенькі.

Отож, за її словами до складу гігієнічного набору входять – одноразові пінні губки для тіла і для рук/ніг з гіпоалергенним гелем, 2 рушники вологопоглинаючі, дой-пак, присипка для тіла, сушкар для ніг, крем для рук зволожувальний, загоювальна мазь.

Далі волонтерка поділилась своїм “рецептом” і цінами, щоб скласти такий набір:

“Губки для прибирання…суть їх в тому, що вони дуже добре вбирають бруд, це не просто губка, яка то “болото” розвозить, вона його “вбирає”, раніше ми брали суто в АТБ, ціна їх там 35.9 грн. Зараз ми закуповуємо в Метро, та ж сама тканина, ціна 25 грн, ділимо тканину на 8 рівних шматків (собівартість 3.13 грн), кожен шматочок треба обметати, бо ворс буде кусати. Кожну губку просочуємо гіпоалергенним гелем і висушуємо, зараз я закуповую Лупілу, можу ще порадити Бамбіно, але тільки емульсію. Ціна лупілу для нас 85 грн, його є півлітри, і стає орієнтовно на 85-90 губок, тобто собівартість орієнтовно 1 гривня. Для губки руки/ноги купляємо повітряний фільтр, нам його продають по 64 грн за метр квадратний плюс доставка, останній раз ми брали 50 метрів квадратних, ціна 3200 грн плюс доставка 352 грн, з такого метражу виходить приблизно 1660 губок (ми їх ріжемо розміром 15*20 см), тобто собівартість 2,14 грн. Гель за ціною виходить так само, тобто ще плюс 1 грн, цю губку теж потрібно висушити”,- ділиться волонтерка.

Зіп-пакети, каже Тетяна Кавка, купують великі для пакування душів по 66.78 грн за 100 шт, і 12.42/100 грн маленькі для сушкара і присипки.

“Сушкар (аеросил 300 я взяла, в народі – кремній діоксид пірогенний 300) за вагу 10 кг коштує 3600 грн, цього об’єму вистачить на ого-го-го-го, тому можете закупити і поділитися з кимось, бо його дуже багато в об’ємі, в зіпку піде десь близько двох грам, тобто собівартість до 0.72 грн. При бажанні можете вибрати інший адсорбент, головне, щоб гарно вбирало вологу. Ця складова душів дуже важлива і корисна. Загалом в неті є по 49 грн за 100 грам, можна пошукати і на вагу звичайну дитячу присипку. Дой-пак для душу ми придбали по 4.61 грн, доставка дой-паків 100 грн, взяли ми 500 штук, бо загалом її рідко просять, і тому собівартість 1 дой-паку 4.81 грн”,- розповідає франківка.

Загоювальну мазь волонтери пакують в маленькі баночки, ціна на зараз 3.6 грн, мазь готує медакадемія. Можна замінити “Судокремом”, він чудово підсушує і гоїть ранки.

“І ще одна складова – це креми для зволоження рук, їх я знову ж напросила по всіх усюдах, і він виходить безкоштовно. По пошуку в неті ціна пробників 3-4 грн, але купляти не варто – дають представники і т.д. безкоштовно – ок, а ні, то без них можна обійтися. Рушничок для витирання рук/ніг і тіла – це серветка з спанлейсу, раджу брати структуру сітка – 0.9 грн для рук/ніг, і 2.2 грн для тіла, велика 35*70 см, складаємо і пакуємо до душів. Все це щільненько запакували і душ готовий”,- підсумовує волонтерка.

Роботи біля таких душів трохи є, але Тетяна Кавка каже, що не назвала б це просто сухий душ, бо тут цілий набір.

“Я коли його створювала, то казала – я хочу створити ціле спа, надіюся вийшло, принаймні відгуки від військових мегапозитивні. І в підсумку, собівартість повністю наповненого душу в нас виходить 19.7 грн. Чи вийде так у вас – це залежить від того,що і де зможете дістати безкоштовно. Якби хто дуже хотів долучитися до виготовлення – то ласкаво просимо”,- закликає волонтерка.

Подібні новини

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Ми в соцмережах

0ПідписникиLike
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
0ПідписникиПідписники
3,912ПідписникиПідписники
22,000ПідписникиПідписники
- Партнерська реклама -spot_img

Таблоїд