Головна Комуналка Урбаністи показали, в якому стані автомобільний міст в Пасічній

Урбаністи показали, в якому стані автомобільний міст в Пасічній

0
Автомобільний міст через Бистрицю Солотвинську в Пасічній вже давно визнаний обмежено придатним до використання, адже перебуває в поганому стані.

Як написала на своїй сторінці франківська урбаністка Катерина Лозовенко, між Пасічною та рештою міста існує 2 сполучення: міст, що веде в центр та об’їзна, яка виводить в Драгомирчани. Та все ж більшість водіїв транспорту обирає шлях саме через міст.

“Оскільки Пасічна — це типовий “спальник”, в плані мобільності існує маятникова міграція людей, відповідно і транспорту. Ще момент в тому, що Пасічна знаходиться на шляху транзитного руху та головного в’їзду в місто і тому окрім маятникової мобільності мешканців, через Пасічну та міст регулярно ходить крупногабаритний транспорт. Весь цей транспорт рухається єдиним мостом, бо шлях через Пасічну коротший, він одразу виводить на малу об’їзну міста, Набережну. На Пасічній живе десятки тисяч людей, які користуються громадським транспортом і ще десятки тисяч їдуть транзитом на власних авто в т.ч з приміської зони: Калуша, Ямниці тощо. А ще в Пасічній знаходиться відома багатьом Обласна клінічна лікарня, яка приймає поранених та всіх містян. І цей весь потік кожного дня штурмує той єдиний міст, який з 2020 року визнаний ОБМЕЖЕНО ПРАЦЕЗДАТНИМ. Тобто по факту потребує ремонту”,- написала активістка.

Як же виглядають конструкції споруди зараз? На фото урбаністка показала стан опор та балок де видно руйнування бетону, оголену арматуру, корозію.

“Звісно, він має запас міцності, але сумна правда в тому, що будь-яка така споруда можна обвалитися без попередження, просто взяти та в наступну хвилину “поїхати”. Таке було у 2004 році у Франківську із мостом з вул. Коновальця на Черніїв, схоже сталося в Хусті нещодавно. В обох цих випадках травмувалися та помирали люди, яки опинялися на споруді у невдалий час”,- переконана Лозовенко.

Доцільність ремонту саме цього мосту у Франківську під час війни, за словами урбаністки, виправдана з декількох причин:

1. Це об’єкт критичної інфраструктури, єдиний діючий міст в місті на цьому напрямку

2. В Пасічній розташовані важливі інфраструктурні об’єкти: Обласна клінічна лікарня, КП “ЕАТ”.

3. Наслідки від руйнування мосту можуть бути жахливими через кількість потенційних постраждалих..

“Міст потребує капітального ремонту. Потребував 2 роки тому, а зараз й поготів. Інакше будемо мати острів “Пасічна”… Я дуже сподіваюся, що з ним нього не станеться, але окрім моїх сподівань хочеться якихось дій збоку міста чи хоча б прояв їхньої занепокоєності. Бо мені здається, що мало хто усвідомлює небезпеку та серйозність цієї ситуації. Що думаєте? Може я дарма переживаю?”,- підсумувала Катерина Лозовенко.

Нагадаємо, нещодавно міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків закликав ОДА та військових перенести блокпост з моста, адже він обмежено придатний до використання. Втім, за словами мера, обласна влада не чує франківців і місцеве самоврядування.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version