Головна Суспільство Виділили 30 мільйонів гривень: як цьогоріч в Івано-Франківську реалізовуватимуть програму “Бюджет участі”

Виділили 30 мільйонів гривень: як цьогоріч в Івано-Франківську реалізовуватимуть програму “Бюджет участі”

0

Цього року програма «Бюджет участі» стартує 6 березня, проєкти прийматимуть до 20 березня.

Про це розповів міський голова Руслан Марцінків в етері “Західного полюсу”, пише Фіртка.

“Цьогоріч на ідеї мешканців Івано-Франківська виділили 30 мільйонів гривень. Найбільша категорія — освіта. Цього разу ми розділили освітні проєкти на три частини: школи, дитячі садочки, позашкілля і професійна технічна освіта. Кожен мешканець матиме три голоси.

Раніше була проблема, якщо батьки мали дітей і в садочку, і в школі, то треба було визначатися і голосувати за одне. Зараз кожен матиме право проголосувати за три освітні проєкти. Найбільший акцент — на освіту”, — розповідає Руслан Марцінків.

Міський голова зазначив, що в освітніх проєктах пріоритет надаватимуть роботі над укриттями та енергозаощадженням.

“Можна подавати й інші проєкти, зокрема по ремонту невеликих частин вулиць, а також волонтерські проєкти. Загалом кожен франківець матиме можливість проголосувати за шість ініціатив”, — говорить Марцінків.

За словами очільника Івано-Франківська, «Бюджет участі» — програма, коли люди самі голосують та визначають, на що витрачати кошти з міського бюджету. Формується “Бюджет участі” за рахунок податків на нерухомість фізичних осіб.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version