Головна Різне У Франківську презентували восьмий випуск збірника наукових праць “Галич”

У Франківську презентували восьмий випуск збірника наукових праць “Галич”

0
Вже восьмий рік поспіль науковці збирають статті та видається збірник, який присвячений Галичу.

Як повідомили у пресслужбі обласної ради, у восьмому випуску зібрані статті та матеріали, які присвячені різноманітним питанням історії міста. Зокрема, є й стаття про археологічні знахідки 2023 року у в’їзній вежі Галицького замку.

Зазначається, що видання нового випуску збірника здійснювалося коштом обласного бюджету у рамках обласної комплексної програми “Відзначення 1125-річчя від часу першої згадки про місто Галич” на 2022-2023 роки.

“Коли ми йшли на зустріч 1125-річчю відзначення Древнього Галича, проводили круглі столи з громадськими діячами, науковцями, експертами аби визначити найкращі заходи, які в цих складних воєнних умовах можна реалізувати. Власне, серед тих заходів – видання книжок серії “Галич”. На превеликий жаль, через війну нам не вдалося відзначити цей ювілей у повній мірі. З часом усі заходи забудуться, але видані книжки – залишаться. Я закликаю сприяти виданню книжок та їх читанню”, – відзначив голова обласної ради Олександр Сич.

Авторський колектив складають дослідники з українських та закордонних університетів і науково-дослідних установ.

Видавець Василь Іваночко зазначає, що ідею випуску серію книг про Галич він виношував давно і радий, що за останні роки її вдалося втілили.

“Галич мав величну історію, був столицею князівства. Потім став районним центром, а тепер і району такого нема. Для мене це біль, бо ми втрачаємо нашу історію. Вважаю, що потрібно більше популяризувати Галич, повертати його Княжу славу, зберігати його історію”,–  переконаний Василь Іваночко. 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version