Головна Комуналка У Франківську в комунальному автобусі пасажир побив контролерку

У Франківську в комунальному автобусі пасажир побив контролерку

0

Пасажир вирішив заступитись за жінку, яка не оплатила проїзд, і вдарив контролерку.

Про напад пасажира повідомила сама контролерка КП «Електроавтотранс». Інцидент зафіксувала нагрудна камери напарниці. Судячи з відео, випадок стався 16 лютого в комунальному автобусі, який курсує маршрутом №40.

«Багато питань є до мешканців нашого міста та до їх поведінки в громадському транспорті. Невже це нормально ось так ставитися до працівників? Невже так тяжко оплатити проїзд в сумі 10,8 чи 6 грн? Чи тяжко прослідкувати щоб пройшла оплата? Кричати, ображати та простягати руки це теж нормально? Це не є одноразові випадки це таке відбувається в кожному другому громадському транспорті не важливо чи це автобус чи тролейбус. Чому я будучи на робочому місці маю терпіти приниження та навіть побиття?», – написала у фейсбук-спільноті «Комуналка» Наталія Мурашко.

З уривку розмови, який оприлюднили контролери, можна зрозуміти, що одна з пасажирок не оплатила проїзд. Вочевидь, контролери вимагали сплати штрафу. Водій зупинив автобус і не відчиняв двері. За жінку вступився інший пасажир.

«Відкривайте. Ви хочете, щоб її дочка плакала, що дитину залишили в садочку. Давайте відкривайте. Не заставляйте мене, я вас дуже прошу. Відкривайте двері – дитину треба забрати», – почав кричати пасажир і вдарив контролерку по обличчю.

В коментарях упізнали чоловіка – з’ясувалось, що він і сам раніше працював в тролейбусному депо. Дехто припускав, що чоловіка спровокували, закривши його в транспортному засобі.

«Чоловіка ніхто в транспорті не тримав, він міг на будь-якій зупинці собі вийти, включаючи кінцеву зупинку. Натомість чоловік захотів дочекатися поліції. Коли автобус від’їжджає від зупинки, водій немає права посеред дороги відкрити двері», – пояснила Наталія Мурашко.

Контролерка КП «Електроавторанс» також відмітила, що у своїй роботі їй доводиться багато спілкуватися з людьми і часто вона намагається «увійти в положення» пасажирів, які з тих чи інших причин не оплачують проїзд у громадському транспорті.

«У кожної людини є свої проблеми та переживання. Чому усі прикриваються маленькими дітьми та війною? Ми співчуваємо людям, чиї близькі захищають наше життя та наш спокій. Також ми можемо увійти в положення кожної людини. Але хотілося б, щоб і зрозуміли нас – ми виконуємо свою роботу згідно правил та посадової інструкції. Так же, як і кожен на своїй роботі», – додала авторка.

Наталя Мурашко повідомила, що на місце викликали поліцію, але правоохоронців довелось чекати більше години.

«Також є декілька питань до гарячої лінії 102. Хотіла б дізнатися, чи нормально з моменту зафіксованого виклику чекати на поліцію більше години часу? Чому не можна повідомляти, що немає вільних нарядів, і вказати орієнтовний час очікування? Та чому поліція, приїжджаючи на виклики, вірить словам людей без підтвердження, а не пред’явленим фактами? Чому люди втручаються в роботу контролерів і не дають спокійно спілкуватися з людиною?», – написала Наталія Мурашко.

Допис викликав бурхливі реакції в коментарях. Одні засуджують чоловіка, який вдарив контролера, інші вказують, що контролери не уповноважені затримувати людину і не випускати з транспорту.

«Я також була свідком хамства з боку контролю, тому не здивована такій реакції в час, коли всі нервують».

«Ніяке хамське відношення не дозволяє піднімати руку на жінку».

«Жахлива ситуація. Просто нема слів».

Нагадаємо, за безквитковий проїзд у громадському транспорті Івано-Франківська передбачений штраф 200 гривень. Оплатити проїзд можна одним з доступних способів:

  • готівкою водієві
  • транспортною карткою «Галка»;
  • банківською безконтактною карткою;
  • sms з мобільного телефону;
  • через мобільний додаток Easy Wallet;
  • через QR код.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version