Головна Суспільство Скасували низку тендерів на понад 44 мільйони гривень: на Івано-Франківщині функціонує робоча група...

Скасували низку тендерів на понад 44 мільйони гривень: на Івано-Франківщині функціонує робоча група «Прозорість та підзвітність»

0

З жовтня 2023 року на Прикарпатті працює робоча група «Прозорість та підзвітність», завдання якої стежити за використанням бюджетних коштів.

Про результати її роботи за цей період йшлося під час розширеної наради за участю керівників структурних підрозділів Івано-Франківської обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій та голів територіальних громад, пише Фіртка.

Як повідомили, за перші два місяці її роботи в області скасували низку тендерних закупівель, що стосувалися благоустрою, ремонту адмінбудівель, закладів культури, придбання оргтехніки на загальну суму понад 43 мільйони гривень.

Натомість ці кошти голови громад зобов’язалися спрямувати на підтримку українського війська.

Долучили до моніторингу державних закупівель і громадськість Прикарпаття. На сайті Івано-Франківської ОДА діє спеціальна форма, з допомогою якої можна поінформувати робочу групу про неналежне, на їхню думку, використання бюджетних коштів. Усі звернення, які надходять, перевіряють, а відтак пропонують до розгляду.

Група продовжила свою роботу і цьогоріч. Вже заслухали голів майже десяти громад й проаналізували місцеві бюджети на 2024 рік, зокрема прогнозовані видатки на підтримку військових формувань. У 2024 році 48 громад Прикарпаття передбачили кошти на обороноздатність та допомогу ЗСУ.

“Проте є такі, які не заклали фінансовий ресурс на підтримку наших захисників.

Вкотре закликаю голів громад та депутатські корпуси не забувати про те, що в країні триває повномасштабна війна. Чимало наших жителів сьогодні на передовій у запеклих боях виборюють вільне майбутнє для усіх нас і потребують нашої допомоги.

Тому задля цього мусимо працювати усі разом. Щодня. І така динаміка має тривати й надалі по всій області. Адже наша спільна мета — підсилення війська задля наближення справедливої Перемоги України”, — зазначила Світлана Онищук, очільниця Івано-Франківської ОВА.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version