Головна Події На Прикарпатті потрапив в об’єктив найбільший хижий птах України

На Прикарпатті потрапив в об’єктив найбільший хижий птах України

0
На Дністровському каньйоні біля села Хмелева в об’єктив камери потрапив рідкісний хижий птах – орлан-білохвост.

Відео у facebook оприлюднив мешканець Хмелеви Ігор Нагірний.

Орлан-білохвіст – один із найбільших представників хижих птахів Євразії — розмах крил досягає 2,5 м. Характерною рисою виду є білий хвіст у дорослих особин (у молодих птахів забарвлення хвоста буре).

Оселяється в прибережних лісах поблизу водойм, багатих рибою. Гнізда влаштовує на високих деревах, подалі від людей. У більшості районів поширення є рідкісним. У середині XX ст. його чисельність драматично скоротилася внаслідок переслідування з боку людини та отруєння птахів отрутохімікатами. Протягом останніх декількох десятиліть чисельність в багатьох країнах частково відновилася. В Україні осілий, кочовий, перелітний птах.

Орлани-білохвости мають широкі та довгі крила, хвіст короткий і клиноподібний, у дорослих птахів білий. Дзьоб дуже потужний, непропорційно великий, відносно голови, у дорослих жовтуватого забарвлення. У дуже старих орланів голова і шия зі світлими вершинами пір’я (сиві), від чого в польоті іноді здаються білими, однак темнішими, ніж яскраво-білий хвіст. Очі жовтувато-охристі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version