Головна Освіта Завітав Президент Малої академії наук. В ІФНТУНГ обговорювали стратегію розвитку вишу

Завітав Президент Малої академії наук. В ІФНТУНГ обговорювали стратегію розвитку вишу

0

До Івано-Франківського  національного технічного університету нафти і газу завітав Президент Малої академії наук України (МАН) Станіслав Довгий.

Про це інформує пресслужба вишу, передає Фіртка.

Слід зазначити, що це вже не перший візит Станіслава Довгого до ІФНТУНГ, але зараз, в часі війни, він набуває особливої ваги.

“Ми провели серйозну бесіду з ректором ІФНТУНГ Ігорем Чудиком та академіком НАНУ Євстахієм Крижанівським з приводу  розвитку нашої співпраці з  університетом.

Також розглядаємо можливість відкриття тут Центру науки, плануємо інтерактивний Музей науки з кількома лабораторіями.

Стратегія розвитку університету збігається з нашим баченням, тому я з великим оптимізмом дивлюся на наші  спільні перспективи”, – каже Станіслав Довгий.

Як зауважив Станіслав Довгий, світовий  досвід свідчить: для того, щоб країна була вільною, необхідні сильна економіка й сильні збройні сили. А для цього треба готувати інженерів, конструкторів, математиків, фізиків, дослідників, енергетиків.

“Саме в цих позиціях збігаються цілі Малої академії наук та ІФНТУНГ. Ми знайшли порозуміння й міркуємо над створенням плану співпраці на найближчі п’ять років.

Інноваційна діяльність ІФНТУНГ  –  саме на хвилі світових трендів та стандартів нафтопереробної галузі.

Йдеться про інтерактивний музей. На відміну від традиційних музеїв, де не можна нічого чіпати руками, тут діє інший принцип – не можна, не торкатись. Тобто обов’язково треба брати експонати, випробовувати їх”, – резюмує Станіслав Довгий.

Станіслав Довгий додає: дітям зараз не цікаво роздивлятися стенди й слухати лекції – вони хочуть стати активними учасниками процесу пізнання. І маємо створити для них сучасні технології, щоб їм було цікаво,  щоб улюблені їхні справи чекали на них тут.

“Для нас – велика честь приймати в стінах ІФНТУНГ Президента Малої академії наук України.

Це команда, яка одержима ідеєю розвитку української молоді.

Разом ми зробимо все, щоб дітей, котрі сьогодні його потребують, але мають обмеження в доступі до ресурсів, тут вчили. Щоб ми робили спільну справу на користь нашої держави”, – підкреслив ректор університету Ігор Чудик.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version