Головна Спорт У Калуші комунальному підприємству передали 13 стадіонів

У Калуші комунальному підприємству передали 13 стадіонів

0

23 січня виконавчий комітет Калуської міської ради прийняв рішення «Про передачу спортивних споруд». Йдеться про стадіони, на які донедавна не було документації. Її виготовило управління комунальної власності, а для утримання стадіони вирішили передати комунальному підприємству «Спорт-Арена».

У переліку — 13 стадіонів. Два з них у Калуші — у житлових масивах Підгірки і Хотінь, два — у селі Вістова (сільський стадіон і стадіон на території профілакторію “Хімік”) та по одному — в селах Голинь, Сівка-Калуська, Кропивник, Середній Бабин, Тужилів, Студінка, Бабин-Зарічний, Мостище і Довге-Калуське, інформують “Вікна”.

Сім з 13 стадіонів — це лише земельні ділянки. Решту шість також включають споруди, зокрема, роздягальні. Окрім цих стадіонів, на території громади є ще три, зокрема “Хімік”, які перебувають на балансі центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”. Зараз центр перебуває у процесі ліквідації, а рішення про передачу “його” стадіонів прийматимуть пізніше.    

Нагадаємо, комунальне підприємство “Спорт-Арена” міська рада створила навесні 2021 року — під будівництво спортивного комплексу на вул. Ринковій у Калуші. На початку 2022 року було проведено тендер, за підсумками якого уклали договір на будівництво спорткомплексу на 145 млн гривень. Кошти розраховували отримати з державного бюджету. Після початку повномасштабного вторгнення проєкт “заморозили” — невідомо коли будуть кошти  і чи будуть взагалі.

Усі ці роки комунальне підприємство, яке фактично не виконує жодних функцій, отримує з бюджету фінансову підтримку — плюс-мінус 90 тис. гривень на рік для забезпечення виплати зарплати директору і бухгалтеру, які працюють на частини ставки.

Однак наприкінці минулого року Калуська міська рада збільшила бюджет програми фінансової підтримки “Спорт-Арени” у 2024 році до більш як 1,9 млн гривень: понад 1,5 млн гривень заклали на зарплату, майже 150 тис. гривень — для оплати комунальних послуг і понад 246 тис. гривень — на утримання спортивних споруд. Збільшення фінансування комунального підприємства пояснили тим, що з нового року його працівники будуть обслуговувати стадіони у Калуші та в селах Калуської громади.

На комунальному підприємстві буде 11 штатних одиниць: директор, бухгалтер і дев’ять працівників дільниці з обслуговування спортивних споруд.

До речі, торік міська рада виділила 200 тис. гривень для іншого комунального підприємства — “Калушавтодору”. За ці кошти купили два садові трактори, як повідомляли, для косіння газонів на стадіонах.  

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version