Головна Суспільство Новий соціальний проєкт: в Івано-Франківську родинам військовослужбовців  допоможуть з ремонтами

Новий соціальний проєкт: в Івано-Франківську родинам військовослужбовців  допоможуть з ремонтами

0

У комунальному закладі «Дім воїна», де надають різні соціальні послуги військовослужбовцям та членам їхніх сімей, запускають новий проєкт «Помічник сім’ї захисника».

Про це розповіли під час брифінгу 15 січня, передає Фіртка.

За словами міського голови Руслана Марцінківа, у закладі підготували три нові проєкти. Зокрема, вже запрацювала програма виплати на психологічну реабілітацію військовим та ветеранам з Івано-Франківської громади.

«Потрібно звернутися в “Дім воїна” до психолога, отримати довідку — і тоді можна отримати десять тисяч гривень», — пояснив Марцінків.

Також потрібна довідка про безпосередню участь у бойових діях.

Ще один проєкт, який запускають, стосується допомоги з ремонтами родинам військових та родинам полеглих захисників.

«Працюватиме бригада, яка робитиме дрібні ремонти в квартирах рідних Героїв. Тому що чоловік воює і навіть дрібні речі зробити — треба когось викликати», — уточнив міський голова.

Багатопрофільний фахівець здійснюватиме дрібний побутовий ремонт.

Для виклику помічника слід телефонувати за номером гарячої лінії +380 67 366 27 72. З понеділка по четвер працюватиме з 8:00-17:00 години. У п`ятницю з 8:00-15:45 години.

Крім того, у «Домі воїна» військовослужбовці, які повертаються з фронту, зможуть зорієнтуватися в пошуку роботи. Втім, головною проблемою тих, хто повертається з війни, залишається психологічний стан та готовність жити в соціумі. 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version