Головна Здоров'я У міській поліклініці №5 з’явився новітній УЗД-апарат (ФОТОФАКТ)

У міській поліклініці №5 з’явився новітній УЗД-апарат (ФОТОФАКТ)

0

У Франківській поліклініці №5 придбали новітній УЗД-апарат для визначення щільності кісток. За його допомогою виявляють остеопороз на ранніх стадіях.

Про це пише Галка з посиланням на мера міста Руслана Марцінківа.

Основне завдання нового ультразвукового апарату – діагностика та виявлення остеопорозу на ранніх стадіях і вже під час захворювання. 

«Це  дуже важливо для людей, тому що остеопороз є поширеним захворюванням. УЗД має свої переваги – це безболісна, безпечна та швидка дігностика. Немає променевого навантаження, і не потребує якоїсь спеціальної підготовки», – розповідає лікарка УЗД Ксенія Дороніна.

Серед міських поліклінік громади – наразі лише у цьому закладі є такий апарат. Діагностика на денситометрі, розповідають медики, не має протипоказань, обстеження проводять швидко та безпечно.

«Раніше наші спеціалісти призначали таке обстеження, і людина самотужки шукала, де цю денситометрію зробити. Ми подивилися, що процедура не дуже дороговартісна, вона не входить в програму медичних гарантій, автоматично вона буде платною», – розповідає директорка КНП «Центр первинної медичної консультативно-діагностичної допомоги» Ольга Савчук.

Обстеження на УЗД-апараті для визначення щільності кісток у міській поліклініці №5 будуть платними, бо не входять до переліку програми медичних гарантій НСЗУ. Вартість однієї процедури – 252 гривні. 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version