Головна Події У Франківську зафіксували значне погіршення якості повітря

У Франківську зафіксували значне погіршення якості повітря

0

Сьогодні, у вечірній час 9 січня, в Івано-Франківську фіксують погіршення стану повітря, який може критично впливати на людей з хворобами дихання та серцево-судинної системи.

Розповідає Інформатор.

За даними платформи SaveEcoBot у центрі Івано-Франківська, в район вулиці Васильянок, фіксують шкідливий рівень повітря А це може викликати дискомфорт при диханні за тривалого впливу, а також дискомфорт у людей із захворюваннями серця. Значне погіршання стану повітря в Івано-Франківську фіксують від 9:00.

Індекс якості атмосферного повітря розрахований за формулою NowCast (US EPA) для головного забрудника повітря – дрібнодисперсного пилу фракції PM2.5.

За даними сайту ЛУН Місто у центрі Франківська повітря “повітря небезпечне” радять не відкривати вікна.

Склад забруднення:

  • PM1:95.764 мкг/м3
  • PM2.5:109.231 мкг/м3
  • PM10:126.352 мкг/м3

Що таке PM? Це тверді частки розміром до 10 мікронів. Вони непомітні неозброєним оком. Джерела часток – промисловість, транспорт, пожежі. Проникаючи в легені, вони можуть негативно вплинути на дихальну систему.

На вулиці Василянок та в районі ТРЦ “Велес” повітря є найбільш забруднене та може негативно впливаи на здоров’.

Сайт Eco City теж фіксує шкіливий рівень він позначений червоним, помаранчевий позначений шкідливий рівень для чутливих груп.

Зазначається, що ймовірною причиною тимчасового погіршення стану повітря є метеорологічні умови, зокрема, дуже низька швидкість вітру. Це сприяє накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря. Водночас фіксують і перевищення гранично допустимих концентрацій речовин, які можуть при довготривалому впливі впливати на всі категорії населення.

Таблиця Eco City

Схожа картину бачимо і на іншому сайті:

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version