Головна Суспільство Патріотична цукерка: в Івано-Франківську провели майстер-клас для дітей з інвалідністю

Патріотична цукерка: в Івано-Франківську провели майстер-клас для дітей з інвалідністю

0

Один зі своїх майстер-класів волонтерка Леся Дикун провела для дітей з інвалідністю в Івано-Франківську.

До цієї важливої справи виготовлення “Патріотичних цукерок” долучилася спільнота “Дар любові”. 

Про це йдеться у програмі “Герої тилу”, передає Фіртка.

“Спочатку повномасштабного вторгнення, щоб підтримати наших військових робили для них малюнки й мотиваційні цитати.

Також ми робили коробочки-сюрпризи й передавали нашим захисникам.

Лесю Дикун знаємо давно, бо вона любить волонтерські проєкти. Ми робили раніше фотовиставку “Улюблена дитина Бога”. Слідкували за її майстер-класами “Патріотичної цукерки”.

Вирішили з мамами й дітками запросити її до себе, щоб у такий спосіб також підтримати ЗСУ. Наші діти дуже хочуть та чекають перемоги”, – підкреслила провідниця спільноти “Дар любові” Зоряна Герула.

До виготовлення смаколиків доєднався вихованець спільноти Богдан. Розповідає, процес виготовлення шоколадних цукерок є дуже цікавим й цінним. Адже готують їх для наших захисників. 

“Я прийшов на майстер-клас та хочу навчитися робити патріотичні цукерки. Хочу, щоб Україна перемогла”, – зазначив учасник майстер-класу Богдан.

Рукоділля – це улюблена справа Тетяни. Тому такі події, каже дівчина, не пропускає. Тим паче, коли це стосується допомоги військовим.

“На мою думку, будь-яка справа це уже великий плюс. Завжди потрібно допомагати, чим можеш. Мені це подобається. Я схильна до рукоділля, дуже швидко вчуся”, – каже учасниця Тетяна.

Подібні майстер-класи для дітей з інвалідністю проводять часто, розповідає Зоряна Герула. Адже це для них – психологічна підтримка.

“Такі майстер-класи є важливими. Бо це – психологічна підтримка. Діти відчувають свою потрібність, що вони також причетні до перемоги. Вони її чекають.

Діти дуже складно переживають військові події, сирени”, – наголосила волонтерка.

Загалом на майстер-класі вихованці спільноти “Дар Любові” руху “Віра і світло” виготовили для захисників шість коробок шоколадних солодощів. Кожна розмальована в оригінальному, патріотичному стилі. 

“Коробочки нам розмальовують діти. Ми замовляємо прості крафтові коробки. Розвожу їх по школах, по різних закладах.

Хто проявляє ініціативу, хто хоче до нас долучитися, отримує і дітки розмальовують фарбами, олівцями, маркерами.

Коробки у нас оригінальні й красиві”, – прокоментувала волонтерка Леся Дикун.

Найбільшим натхненням у створенні шоколадних цукерок, кажуть волонтери, є безцінні відгуки військових. 

“У нас велика галерея фотографій та відеозвітів. До нас приїжджають військові, щоб просто подякувати. Особливо про коробочки гарно відгукуються. Коробочки зберігають.

Буває таке, що коробочку підбираємо спеціально. Ми маємо запит. Наприклад, маємо відправити цукерки мінометникам і я підбираю тематичну коробочку, яка підійшла б. Підписуємо й пишемо позивні на коробочці.

Крім цукерок, ми з ними контактуємо завдяки малюнкам”, – зауважила Леся Дикун.

У такому ж ритмі, з любов’ю та турботою про воїнів, кажуть волонтери, працюватимуть й надалі. Підтримати їх у створені патріотичних смаколиків може кожен. Наразі є потреба у лущених горіхах та донатах. 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version