Головна Освіта Аспіранта Прикарпатського університету обрали в робочу групу Європейської Комісії

Аспіранта Прикарпатського університету обрали в робочу групу Європейської Комісії

0

Аспіранта факультету історії, політології і міжнародних відносин ПНУ ім. В. Стефаника Віталія Супруна обрали до робочої групи Європейської Комісії.

Про це пише Галка з посиланням на сайт Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

У 2023 році Європейська Комісія запланувала створення п’яти неофіційних робочих груп (до них повинні входити представники наукових та дипломатичних спільнот), які матимуть завдання розробити потенційні елементи майбутньої європейської структури для наукової дипломатії.

6 жовтня 2023 року було оголошено конкурс на вираження інтересу до участі у цих робочих групах. Бажання взяти участь висловили 575 науковців та дипломатів. Результати підвели у грудні. З-поміж претендентів відібрали 130 осіб.

Робоча група, до якої входить Віталій Супрун займатиметься розробкою рекомендацій щодо визначення, принципів та доданої вартості європейської наукової дипломатії.

“Наукова дипломатія — це здатність науки виконувати роль «м’якої сили» у сфері зовнішньої політики. Цей напрям має максимально використовуватися Україною. Використання науки у такому сенсі широко практикується у багатьох державах, де наука добре розвинена, а отже слугує й інтересам зовнішньої політики. З одного боку дипломатія допомагає науці, а з іншого боку наука починає допомагати дипломатії”, – прокоментував це призначення ректор ПНУ ім. В. Стефаника Ігор Цепенда.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version