Головна Технології Франківський університет, спільно з п’ятьма регіонами Європи, працюватиме над створенням та розвитком...

Франківський університет, спільно з п’ятьма регіонами Європи, працюватиме над створенням та розвитком місцевих екосистем

0

Університет Короля Данила бере участь у міжнародному проєкті за програмою Erasmus «Hydrogen Centres of Vocational Excellence (H2COVE)».

Основна мета H2CoVE полягає у забезпеченні галузей європейської робочої спільноти, що входять до нових ланцюжків створення вартості водневої економіки, високоякісними професійними навичками.

Участь у проєкті беруть п’ять регіонів Європи: Вестланд у Норвегії, Північні Нідерланди, Тіроль в Австрії, Естонія та українське Прикарпаття. Регіони акумулюють свої знання та досвід задля створення та розвитку місцевих екосистем.

До проєкту, бюджет якого 94 000 євро, планується залучити 150 викладачів різних рівнів та близько 800 зацікавлених сторін з бізнес-сектору. Крім того, 1000 працівників підвищуватимуть власну кваліфікацію та перекваліфіковуватимуться, а 140 студентів візьмуть участь у спеціально розробленому конкурсі проєктів для навчання на основі наявних сьогодні викликів у сфері, у результаті – напишуть щонайменше 12 проєктних /бакалаврських / магістерських робіт, присвячених реальним проблемам у секторі.

Робота проєкту тільки розпочалася, реалізовуватися він буде уже в новому році.

«H2COVE – це перший виграний проєкт УКД за програмою Erasmus. Він спрямований на створення та подальше функціонування центрів професійного навчання у сфері водневих технологій. Водневі технології вважаються найбільш перспективними в аспекті зеленого енергетичного переходу в розвинутих країнах. Водночас розвиток будь-якої галузі не можливий без якісних фахівців. Тому очевидним стає той факт, що перший, хто зможе підготувати кваліфікований персонал, зможе досягти успіху та результатів у водневій індустрії», – розповідає про важливість проєкту проректор з із міжнародних зв’язків та стратегічного розвитку УКД Максим Карпаш.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version