Головна Суспільство На Прикарпатті планують відкрити новий потужний реабілітаційний центр для військовослужбовців

На Прикарпатті планують відкрити новий потужний реабілітаційний центр для військовослужбовців

0

Біля Івано-Франківської обласної лікарні знаходиться довгобуд, який може стати реабілітаційним центром.

Про це під час програми “Про головне в деталях” розповіла очільниця області Світлана Онищук, передає Фіртка.

Зі слів Онищук, найчастіше захисники та захисниці лікуються саме в Івано-Франківській обласній лікарні. Там вони також проходять реабілітацію.

“Тому ми хочемо зробити такий великий потужний реабілітаційний центр на 200 ліжкомісць з чотирма стаціонарними відділеннями для нейрореабілітації опорно-рухового профілю, спінальної травми, політравми, з амбулаторним відділенням, з центром ментального здоров’я, з навчально-тренувальним відділенням та з колцентром.

Це важливо, адже багато воїнів лікуються в медичному закладі, й там одразу може бути той центр, який надаватиме якісну реабілітацію для військових”, – резюмувала Онищук.

Як зазначила посадовиця, на наступній сесії обласної ради депутатам пропонуватимуть розглянути проєкт про створення такого регіонального центру.

“На моє переконання, такий центр є вкрай потрібним для наших військових. Його загальна кошторисна вартість складає 450 мільйона гривень – це попередні дані. Тобто, звичайно, що в ході роботи бачитимемо більш детально.

Власними коштами забезпечити будівництво, реконструкцію, обладнання цього реабілітаційного центру, область звісно, не може.

Так, в нас є обласний бюджет, в нас є бюджети наших територіальних громад, але також звертатимуся за допомогою. Ми вже активно працюємо з міжнародними донорами”, – додала очільниця області.

Як наголосила Онищук, коли на Прикарпаття приїжджав з робочим візитом Президент України Володимир Зеленський, йому дуже сподобалося, що цей заклад біля обласної лікарні. Адже це оперативна можливість реабілітувати наших військових.

“Був присутній міністр охорони здоров’я і він також нас запевнив, що допоможе з коштами для того, щоб Прикарпаття, край, який має потужні природні умови, мав такий потужний реабілітаційний центр.

Розуміємо, що навіть після нашої перемоги, коли закінчиться війна, нам потрібно буде постійно дбати про наших захисників, робити все для того, щоб вони проходили реабілітацію.

Якісна реабілітація – це повернення до повноцінного життя і ми зобов’язані зробити такий центр на Прикарпатті. Тому в цьому напрямку працюємо.

Я звертатимуся до всіх зацікавлених сторін, щоб нас підтримали в цьому. Прикарпаття не одноразово демонструвало, що ми єдині та в єдності наша сила.

Якщо ми разом всі об’єднаємося, то знайдемо і фінансовий ресурс, і підтримку, щоб зробити такий заклад, який вкрай потрібен в ці часи”, –  додала очільниця області.   

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version