Головна Здоров'я Прикарпатський онкоцентр отримав найвищу нагороду в Європі за лікування раку яєчників

Прикарпатський онкоцентр отримав найвищу нагороду в Європі за лікування раку яєчників

0

The European Society of Gynaecological Oncology (ESGO) є найбільшою європейською організацією щодо якості лікування онкогінекологічних захворювань.

Прикарпатський онкоцентр отримав європейський сертифікат ESGO на 5 років. Це найвища нагорода у сфері лікування пацієнтів на рак яєчника.

Про це на Facebook-сторінці написав КНП “Прикарпатський клінічний онкологічний центр Івано-Франківської обласної ради”, інформують “Вікна”.

“Це є високе підтвердження, що ми лікуємо правильно і згідно стандартів хворих на рак яєчника! Дякуємо команді наших онкогінекологів за високий професіоналізм!”, — йдеться в повідомленні.

ESGO встановив мультидисциплінарні стандарти лікування онкогінекологічної патології, а саме: раку яєчника та ендометріального раку.

Таким сертифікатом нагороджуються тільки ті онкологічні центри, які виконують надскладні комбіновані операції з приводу раку яєчника.

Найбільша заслуга в отриманні ESGO сертифікату належить професорці Анні Крижанівській.

У жовтні 2023 року командою онкогінекологів було подано до секретаріату ESGO пакет документів. Сюди було включено звіт лікування кожної пацієнтки на рак яєчника III-IV стадій за 2021-2023 роки: яку операцію виконано, чи відповідала операція критеріям резектабельності, коли і яку хіміотерапію пацієнтка отримала, чи правильно був написаний висновок гістологічного дослідження, чи були у пацієнтки післяопераційні ускладнення.

Роботу онкогінекологів онкоцентру щодо лікування раку яєчника оцінювали 17 європейських експертів.

В Україні аналогічний сертифікат мають тільки 3 центри.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version