Головна Суспільство Аукціон воєнних і цікавих артефактів: франківців кличуть долучитися до придбання евакуаційних дронів...

Аукціон воєнних і цікавих артефактів: франківців кличуть долучитися до придбання евакуаційних дронів захисникам (ФОТО)

0

17 листопада представники полку Нацполіції «Сафарі» та громадської ініціативи «Врятуй героя!» оголосили про масштабний збір на три евакуаційні дрони для захисників та благодійний аукціон, який пройде у Франківську наступного тижня.

Про це пише Галка з пресконференції організаторів 17 листопада. 

Штурмовий полк «Сафарі» зараз виконує бойові завдання на одному з найскладніших напрямків фронту. Через величезну інтенсивність вогню у Захисників часто бувають поранення різної важкості, а через значну присутність росіян, евакуація вкрай небезпечна. Броньовані евакуаційні машини та навіть будь-яка мобільна техніка не може доїхати до самої точки евакуації – на нуль. Тому, для хлопців дуже важливо мати евакуаційні дрони, щоб врятувати десятки життів.

“Наша техніка “пеленгується” ворогом, вони за нею спостерігають і відпрацьовують по ній різними засобами ураження. На даний час евакуація відбувається самими бійцями, й це теж не є безпечним, бо скупчення наших хлопців теж є ціллю для ураження. Тому єдиним можливим варіантом і таким, найбільш правильним, є використання евакуаційних дронів”, – ділиться Руслан Павлов, боєць полку НПУ «Сафарі» та голова БФ «Сила добра».

Евакуаційний комплекс – це наземний радіокерований дрон, який дозволяє дистанційно відправляти техніку на нуль. Переваги його в тому, що він оснащений трьома камерами, одна з яких нічного бачення. Також в комплексі йде повітряний дрон, який теж оснащений камерою нічного бачення. Це дозволить виконувати евакуацію в будь-яку пору доби. Ще одна перевага такого дрона в тому, що він практично непомітний: він низький, ховається в траві та безшумний. Ціна одного евакуаційного комплексу – 450 000 грн. Для “Сафарі” хочуть придбати три такі системи.

Станом на сьогодні волонтери зібрали вже 850 000 грн, залишається зібрати решту. Тому громадська ініціатива «Врятуй героя!» разом із БФ «Сила добра» проведуть благодійний аукціон, який відбудеться 21 листопада о 16:00 в готелі “Надія”.

“До нас в партнерстві звернулася ювелірна компанія, яка надасть символічні прикраси, які ми зможемо розіграти на аукціоні. Також там будуть знакові речі відомих людей: це прапор і кружка з підписом Буданова. Окрім того, до нас прийдуть самі митці, які будуть персонально презентувати свої лоти, свої персональні роботи. Також до нас залучився середній та малий бізнес, які надали нам різні лоти, наприклад вишиванки”, – розповідає представниця громадської ініціативи «Врятуй героя!» Тетяна Яцюк.

“Ми всі розуміємо, як зараз складно відбуваються збори і як важко дістати якусь техніку. Але хлопці тримають лінію оборони, яка тягнеться на десятки, сотні метрів і кілометрів. Це – дистанція між хлопцями. Тому може бути так, що одночасно будуть використовуватись всі три дрони. Вони можуть працювати паралельно і врятувати життя десятків хлопців”, – наголосив Руслан.

Організатори розповідають, що один евакуаційний комплекс може врятувати мінімум трьох поранених військових. Сумарно за місяць – це 90 врятованих життів. Тетяна вважає, що це досить амбітна і серйозна ціль, над якою варто працювати й стати причасним до великої й дуже доброї справи.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version