Головна Здоров'я В Івано-Франківську для пацієнтів з життєзагрожуючими захворюваннями серця провели успішні операції

В Івано-Франківську для пацієнтів з життєзагрожуючими захворюваннями серця провели успішні операції

0

У КНП “Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради” спільно з польським професором Міхалом Зембалою здійснили три складні оперативні втручання для хворих з критичними вадами серцевих клапанів.


Інформує Голос-Інфо, посилаючись на Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА

Перший пацієнт – з критичним стенозом аортального клапану з фракцією 34. Пацієнту 80 років. Перебував у критичному стані до операції. Зараз чоловік почуває себе добре і незабаром буде виписаний додому.

Другий  хворий – з важкою недостатністю мітрального клапана та багатосудинним ураженням коронарних артерій з фракцією викиду менше 30, тобто з поганою скоротливою функцією серця.

“Пацієнту здійснили пластику мітрального клапана, тобто зберегли його власний. Це дозволить йому у майбутньому не бути залежним від варфарину і не контролювати свій рівень розрідження крові”, – пояснює лікар-кардіохірург ЦМКЛ Світлана Сарапук.
Також цьому пацієнту зробили коронарне шунтування.
“Це була важка операція за рахунок поєднаної патології серця”, – говорить Світлана Сарапук.
Третій пацієнт – 31-річний чоловік, якому в дитинстві прооперували вроджену ваду серця.
“У пацієнта був критичний стеноз мітрального клапану через перенесений ревматизм. Складний випадок за рахунок того, що це реоперація, що значно ускладнює анатомічні умови, оскільки наявний злуковий процес і дуже важкий етап препарації самого серця”, – говорить Світлана Сарапук.
Цьому пацієнту лікарі здійснили протезування мітрального клапану. Його відкриття до операції було 0,6 см. Внаслідок чого чоловік мав постійну задишку.

Зараз він себе почуває добре та може жити повноцінним життям.


Всі операції проводились в умовах штучного кровообігу (коли серце у пацієнта стоїть, на ньому виконують операцію, а функцію серця та легень виконує апарат ШК, яким керує лікар анестезіолог-перфузіолог).

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version