Головна Суспільство В Івано-Франківську відбулася акція на підтримку полонених захисників Маріуполя

В Івано-Франківську відбулася акція на підтримку полонених захисників Маріуполя

0

В Івано-Франківську відбулася акція на підтримку полонених захисників Маріуполя. Орієнтовно 60 людей зібралися на Вічевому майдані, щоб нагадати владі та світовій спільноті про рідних та друзів у російській неволі.

Про це повідомляє кореспондент Суспільного з місця події.

Син Ірини перебуває у полоні упродовж 18 місяців.

“Відбуваються страшні тортури, муки, голод — страшні речі. Хлопці, які повернулися, розповідають, що ні один з них зиму не переживе, тому що там — жахливі умови. І ми хочемо достукатися до світу. ООН — мертва організація, Червоний Хрест — мертва організація, вони нічим не можуть допомогти. Їх не пускають нікуди. Вони не знають, де хлопці, в якому стані, і взагалі — як ведуться переговори. Вони не можуть відповісти на жодне запитання, яке ставлять батьки”, — розповідає матір полоненого воїна Ірина.

Матір полоненого воїна Ірина. Фото: Суспільне Івано-Франківськ
Ірина каже, що питанню обміну треба надавати більше і більше розголосу.
“Ми не маємо права здаватися. Маємо постійно нагадувати, що вони є. Треба боротися за їхнє визволення. Треба, щоб москаль нас чув і бачив. Ми ж не поводимося так з їхніми людьми. Їх же віддають, обмінюють. Ми не піддаємо полонених тортурам, бо ми — гуманний народ”, — додає Ірина.

Учасники акції тримали плакати із закликами звільнити та повернути полонених додому.

У Наталії Макарової з Маріуполя протягом півтора року в полоні перебуває чоловік. Про стан його здоров’я жінка дізналася у квітні 2023 року від побратима чоловіка, який разом із ним перебував у камері.
У Наталії Макарової з Маріуполя протягом півтора року в полоні перебуває чоловік. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Основна ціль цієї акції — донести до суспільства, що зробив Маріупольський гарнізон. Нагадувати постійно владі про те, що давала обіцянку — три-чотири місяці, а вже — 18. Що хлопці й дівчата перебувають у важкому стані. Родичі вже не можуть триматися. Ми чекаємо і хочемо сподіватися, що Маріупольський гарнізон ніхто ніколи не забуде”, — говорить Наталія Макарова.

Дружина полоненого військовослужбовця Наталія говорить: “Починаючи з 16 травня 2022 року, коли наші хлопці й дівчата здавалися в полон на території “Азовсталі”, вони пережили Оленівку, голод, катування, поранення. Хочемо, щоб влада дотрималася обіцянок. Всі ті, хто обіцяв: будь ласка, поверніть наших чоловіків, батьків, синів, жінок”.

Учасники акції кажуть, що виходитимуть доти, доки не буде результату.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version