Головна Кримінал Шахрайка в інтернеті видурила у франківки майже 4 тисячі гривень

Шахрайка в інтернеті видурила у франківки майже 4 тисячі гривень

0

19-річна франківка отримала посилання в інтернеті від нібито покупця, щоб оформити доставку власного одягу. Дівчина внесла банківські дані та втратила 3 800 гривень.

Про це пише Галка з посиланням на сторінку головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

19-річна жителька Івано-Франківська одному із сайтів вона оприлюднила оголошення про продаж верхнього одягу. Невдовзі до неї написала невідома, яка повідомила, що хоче придбати товар і одразу прислала посилання для оформлення доставки. Франківка перейшла за посиланням та внесла дані банківських карток. Невдовзі з її рахунку було списано 3800 гривень.

“- Обов’язково перевіряйте дані продавця в інтернеті. Введіть у пошукову систему номер телефону, e-mail, реквізити для оплати та інші дані про продавця. Таким чином можна знайти відгуки.
– не поспішайте робити передоплату;
– якщо вам пропонують перерахувати кошти на картковий рахунок – вимагайте від продавця (або покупця) копію паспорта, а від інтернет-магазинів – реєстраційні документи. Шахраї зазвичай використовують банківські картки сторонніх осіб, тому звертайте увагу на розбіжності між анкетними даними продавця та власника рахунку;
– не купуйте товар за заниженою ціною.
– перевіряйте реальну вартість такого товару в мережі або в магазинах, а також на сайтах порівняння цін. Низька ціна – перша ознака обману”, – зазначають правоохоронці.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version