Головна Здоров'я Лікарка з Франківська пробіжить Берлінський марафон, щоби зібрати гроші на кейсевак

Лікарка з Франківська пробіжить Берлінський марафон, щоби зібрати гроші на кейсевак

0

Франківка Ірина Кишакевич, лікарка-гінеколог клініки «Мед-Атлант», професорка кафедри акушерства й гінекології після­дипломної освіти ІФНМУ, візьме участь у Берлінському марафоні.

Про це вона повідомила у фейсбуці.

“За декілька днів я бігтиму свою обрану марафонську дистанцію 42km 195m у Берліні. Берлінський марафон – один з найбільших у світі, відбудеться 24 вересня 2023 року. Я вже серед його учасників та учасниць. Але цього року маю особливу мету – зібрати кошти на евакуаційний автомобіль для наших медиків”, – повідомила Ірина Кишакевич.

Йдеться про кейсевак – транспорт, що повинен забрати пораненого безпосередньо з місця бойових дії до стабілізаційного пункту.

“Переважно це “жовта зона”, тобто прихисток, де надається перша допомога, але в умовах нашої війни – іноді й із зони “під вогнем”, так званої “червоної”. Хороший кейсевак – не тільки шанс для пораненого бійця, але й шанс для медика вийти живим з м’ясокрутки, у яку змушений самотужки лізти лише тому, що обрав таку професію. Тож, друзі, колеги, оголошую збір відкритим”, – пояснила Кишакевич.

Посилання на банку: https://send.monobank.ua/jar/8n4vJFJ7ix

Номер картки банки: 5375 4112 0874 5716

Нагадаємо, навесні Ірина Кишакевич пробігла Лондонський марафон, щоби зібрати гроші на дрони для ЗСУ.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version