Головна Події Зеленський у США вручив орден “За мужність” прикарпатцю Івану Сливчуку, який там...

Зеленський у США вручив орден “За мужність” прикарпатцю Івану Сливчуку, який там протезується

0

Під час візиту до США Глава Держави Володимир Зеленський відвідав військових, які проходять там лікування та реабілітацію. На зустрічі Президент України вручив воїнам нагороди. Серед нагороджених – прикарпатець Іван Сливчук.

Привітав земляка Івана Сливчука, мешканця села Торговиця, із державною нагородою, орденом “За мужність” ІІІ ступеня, яку захисник отримав з рук Президента України Володимира Зеленського, голова Городенківської громади Богдан Кобилянський.

Іван Сливчук отримав важке поранення та втратив кінцівку, виконуючи бойове завдання на Херсонському напрямку.

Наразі воїн проходить лікування з подальшим протезуванням у США, в місті Нью-Йорк.

Нагадаємо, ввечері 18 вересня Президент України прибув до Нью-Йорка (США), про що сам же повідомив у Telegram.

«Одразу з аеропорту їду до наших воїнів, які проходять в Америці лікування та реабілітацію. Передусім – підтримка наших людей і вдячність тим, хто допомагає Україні й українцям. Далі – важливі й насичені дні. Генеральна Асамблея ООН, Саміт цілей сталого розвитку, Рада Безпеки. Вже намічені вагомі двосторонні зустрічі. Територіальна цілісність держави – ключовий принцип усіх базових міжнародних документів, зокрема Статуту ООН. І треба повернути йому повну силу, зруйновану російським вторгненням, та збільшити можливості ООН зупиняти агресії та запобігати їм. Україна зробить чітку пропозицію щодо цього членам ООН», – повідомив Зеленський.

Також він зазначив, що у Вашингтоні заплановані його переговори з президентом США, з лідерами палат і партій Конгресу, з військовим керівництвом.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version