Головна Освіта Понад третину усіх школярів Калуської громади забезпечать безкоштовним харчуванням

Понад третину усіх школярів Калуської громади забезпечать безкоштовним харчуванням

0

На харчування школярів у 2023 році у бюджеті є понад 9,9 млн гривень. Дітей харчуватимуть коштом бюджету з 7 вересня по 22 грудня 2023 року — 72 навчальні дні.

6 вересня  виконавчий комітет Калуської міської ради прийняв рішення “Про безкоштовне харчування окремих категорій учнів закладів загальної середньої освіти Калуської міської територіальної громади в І семестрі 2023-2024 навчального року”. За ним забезпечать харчуванням за рахунок міського бюджету 3 245 дітей пільгових категорій — це приблизно 37% усіх школярів, повідомляють “Вікна”.

Нагадаємо, у другому семестрі попереднього навчального року безоплатним харчуванням забезпечували 3 025 школярів, а у першому семестрі — 3 186. Збільшення  кількості школярів пільгових категорій у новому навчальному році в основному пов’язане зі збільшенням кількості учнів батьки яких мають статус учасника бойових дій та зі збільшенням кількості дітей вимушених переселенців.

За рішенням, дітей харчуватимуть коштом бюджету з 7 вересня по 22 грудня 2023 року — 72 навчальні дні.

Вартість харчування проти попереднього семестру не змінилася:

  • 25 гривень на день — для молодших школярів (учнів 1-2-х класів та учнів 3-4 класів пільгових категорій);
  • 30 гривень на день — для учнів 5-11-х класів пільгових категорій.

Минулого навчального семестру в закладах загальної середньої освіти Калуської громади безплатними сніданками забезпечували учнів восьми пільгових категорій. Усі вони зможуть безоплатно харчуватися в школі й у першому семестрі цього навчального року. Плюс додали нову категорію — учнів спортивних класів Калуського ліцею №6, причому харчування для них дворазове і найдорожче — 75 гривень на день.

У першому семестрі 2023-2024 навчального року безплатними сніданками коштом бюджету забезпечать:

  • 1 495 учнів 1-2-х класів (у попередньому семестрі — 1 501);
  • 65 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (у попередньому семестрі — 78);
  • 130 дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах (у попередньому семестрі — 111);
  • 10 дітей із особливими освітніми потребами, учнів спеціальних класів Калуського ліцею №4 (стільки ж у попередньому семестрі);
  • 396 дітей із малозабезпечених сімей (у попередньому семестрі — 482);
  • 10 дітей, відповідно до Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” (у попередньому семестрі — 12);
  • 424 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб та дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів (у попередньому семестрі — 333);
  • 668 дітей з сімей, батьки яких мають статус учасника бойових дій (у попередньому семестрі — 498);
  • 47 учнів спеціалізованих класів з видів спорту Калуського ліцею №6 (це нова категорія).

Як повідомила на засіданні виконкому начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян, на харчування школярів у 2023 році у бюджеті є понад 9,9 млн гривень. У другому півріччі попереднього навчального року використали близько 3,3 млн гривень, тож залишок на цей семестр — понад 6,6 млн гривень. Водночас потреба у коштах на харчування дітей у першому семестрі 2023-2024 навчального року — 6 млн 365,8 тис. гривень. Тож бюджетних асигнувань є з надлишком. Тим більше, що усі діти пільгових категорій щодня школу не відвідують, а отже реально буде витрачено менше коштів і у підсумку вийде економія. 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version