Головна Здоров'я “Там вони за нас, а тут ми за них”: як хірург ОКЛ...

“Там вони за нас, а тут ми за них”: як хірург ОКЛ Зорян Галій допомагає пораненим воїнам

0

В Івано-Франківській ОКЛ оперують поранених військових. Один з лікарів, які працюють з пораненими воїнами, – хірург відділення травматології Зорян Галій.

«На початку війни всі ми рвалися на фронт, але тоді були переповнені військкомати й потрапити туди було не так просто. Мене це сильно мучило, було дуже не по собі, що вони там, а я – тут. А потім кілька військовослужбовців дали мені зрозуміти: ти потрібен тут, ти надаєш допомогу, ти стараєшся для нас», – розповідає лікар Галій.

«Коли прийде твій час, коли вдвічі менший ресурс буде – тоді підеш, а поки що тут ти допоможеш більше», – сказав лікареві один із воїнів. Відтоді, зізнається Зорян Галій, йому стало легше й він просто щоденно продовжує робити свою роботу: лікує та оперує, перев’язує, якщо треба допомогти медсестрам, і слухає розповіді військових.

Колеги у відділенні кажуть, що Зорян Галій з військовими – цілодобово. Він для них брат, сестра, мама, іноді найрідніша та найближча людина.

“Я стараюся максимально. Бо це фінальний етап, ми кінцева точка – обласна лікарня, четвертий рівень акредитації, нікуди їх звідси не заберуть. Ми маємо це робити. І вони мають знати, що там вони за нас, а ми тут за них до кінця. І що зробимо максимально все для їхнього одужання, допоможемо в усьому…».

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version