Головна Культура У бібліотеці-філії №7 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся історичний екскурс

У бібліотеці-філії №7 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся історичний екскурс

0

«Подорож у 16 століття». Присутні учасники клубу «Люди золотого віку» мали чудову нагоду зануритись в історію далеких часів, про які їм розповіла бібліотекарка філії № 1 – Волошин Наталія, яка з дитинства захоплюється життям Роксолани. Осяйна Хюррем – українська рабиня, що стала султаною, до думки якої дослуховувався султан Сулейман відома постать, про яку багато написано, знято кінофільми, яка є легендою.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Культурну мапу Івано-Франківська


Родзинкою заходу стала розповідь Мирона Левицького про його пра-прабабусю яка була полонянкою османського бея, онук якої Мустафа – Алі , повернувся на Україну, став священником – Степаном Антимовичем, похований у Снятині.


На прохання автора – Гелети Андрія Андрійовича бібліотекарка продекламувала його вірш про Роксолану, який він написав готуючись до заходу. На неймовірних випробовуваннях, які пройшли українці і продовжують проходити на їх харизмі, відвазі, гідності, мужності акцентувала увагу модератор заходу- завідувачка бібліотеки-філії№ 7 – Ірина Тарнавська-Мороз. Вона зазначила, що незважаючи на всі виклики часу нам треба бути на позитиві і вірити у перемогу.


Відповідальна за проведення заходу завідувачка бібліотеки-філії Ірина Тарновецька-Мороз.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version