Головна Дозвілля Ловаги – зникаюче бойківське село, де страусів більше, ніж людей (відео)

Ловаги – зникаюче бойківське село, де страусів більше, ніж людей (відео)

0

Скільки коштує омлет зі страусиного яйця та як готують шашлик зі страуса і традиційну бойківську гопку – блогери-мандрівники відкриють Бойківщину.

Тревел-проєкт Гуцулендія побував у маленькому селі на Рожнятівщині Ловаги. Мешканців тут майже не залишилось. Але родзинкою села є страусина ферма «Саванна», яка піднімає весь регіон.

У Ловагах 70% помешкань – давно закинуті.

«Для відновлення таких поселень в будь-якому з нетуристичних куточків України, потрібен хоча б один ентузіаст, який створить у селі-привиді туристичний магніт», – відмічає автор і ведучий «Гуцулендії» Михайло Будейчук.

Саме тому проєкт, який розповідає про автентику Карпат, завітав до родини Швеців.

«Я вражений, наполегливістю Сергія, який попри складні часи, тримає на плаву страусину ферму», – відмічає ведучий.

Випуск про Ловаги вийшов гастрономічним – тут мандрівники готували яєшню зі страусиного яйця, куштували страусине м’ясо та сало. Не обійшлось і без фірмової бойківської гопки.

Сергій Швець почав будувати свою страусину ферму з 2013 року – на землі, яку дістав у спадок від дідуся. Відкрив її тільки через 6 років.

Ферма працює п’ятий рік. Минулого року через війну довелося скоротити поголів’я, тож тепер в «Саванні» є 12 страусів.

Яйця і м’ясо страуса можна покуштувати не тільки на фермі – власники відправляють свої делікатеси і по Україні.

«Але ми стараємось більше залишати на фермі, бо часто заради цього туристи і приїжджають. Раджу бронювати страви заздалегідь, бо деколи є наплив туристів, і люди навіть сваряться за яйця, бо не всім вистачає. Вони вже чекають – хто перший побачив, що страус зніс яйце – того і воно буде», – розповідає пан Сергій.

Омлет зі страусиного яйця коштує 500 гривень, а готовий шашлик зі страуса – по 120 грн за 100 г. Якщо ж купляти просто м’ясо, то його вартість 600 грн за кг.

Як готувати страусині делікатеси – дивіться у відео.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version