Головна Різне На Прикарпатті за перше півріччя щепили проти сказу 38 тисяч котів та...

На Прикарпатті за перше півріччя щепили проти сказу 38 тисяч котів та 61 тисячу собак (ФОТО)

0

Ветеринари Івано-Франківської обласної державної лікарні щепили близько 100 тисяч чотирилапих улюбленців та близько 5 сотень свійських тварин за перше півріччя 2023 року.

Про це пише “Галка” з посиланням на головне управління держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Відповідно до Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних та паразитарних хвороб на 2023 рік та за зверненнями власників тварин за 6 місяців 2023 року ветеринари щепили проти сказу 61315 собак та 38245 котів.

Крім того, фахівці щепили: 333 голів великої рогатої худоби, 140 голів дрібної рогатої худоби, 32 голів коней та 7 голів свиней.

“Варто врахувати, що будь-яка ветеринарна клініка може відмовити в огляді і наданні послуг для тварин без вакцинації проти сказу, оскільки це захворювання смертельне як для тварин, так і для людей.

Крім того, не можна подорожувати з домашніми улюбленцями без вакцинації проти сказу, відповідних відміток у паспорті на тварину та наявності сертифікату про проведення досліджень на рівень антитіл до вірусу сказу (для країн ЄС).

Звертаємо увагу, що вакцина на від сказу закуплена за кошти державного бюджету і є безкоштовною для жителів краю”, – йдеться у повідомленні.

На фото фахівці Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини здійснюють профілактичні щеплення тварин:

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version