Головна Суспільство В Івано-Франківську відбулася зустріч лідерів громад 8 областей України

В Івано-Франківську відбулася зустріч лідерів громад 8 областей України

0

20-21 липня в Івано-Франківську відбулася зустріч лідерів громад 8 областей України в рамках проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я».


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ


Основна увага була зосереджена на ролі місцевих громад у формуванні системи громадського здоров’я, адже саме збереження здоров’я громадян, профілактика захворювань, формування прихильності до здорового способу життя і є основним пріоритетом системи охорони здоров’я країни.


Роль лідерства в громадах, основні можливості громад, досвід громад інших країн у подоланні тягаря неінфекційних захворювань, вакцинація як основний шлях профілактики інфекційних хвороб – цим питанням була присвячена зустріч місцевих лідерів.


Нагадаємо, шо в нашій області проєкт USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» стартував влітку минулого року та впроваджується в двох громадах області – Лисецькій та Косівській.


ДУ «Центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я» відіграє вагому роль у розбудові системи громадського здоров’я в області, нашу установу на зустрічі представляла заступниця генерального директора Оксана Сенюк, яка є менеджеркою проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» в Івано-Франківській області».


Зустріч лідерів громад різних областей України надала можливість оцінити можливості різних громад у формуванні системи громадського здоров’я, порівняти проблеми регіонів та врахувати досвід колег у плануванні наступних заходів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть своє ім'я

Exit mobile version